Kringler med kardemomme og mandler

6073

Ca. 24 stk.

Danmark

 

Dej:

450g mel - 71 dl.

½ tsk. salt

2 spsk. sukker

½ tsk. kardemomme

10 fintrevne mandler

250g smør

50g gær

1½ dl mælk

2 æg

 

Glasur:

2 dl. flormelis

1 spsk. varmt vand

Reven appelsinskal

 

Serveres til te eller kaffe.

 

Bland mel, salt, sukker, kardemomme og revne mandler og hak smørret i. Rør den smuldrede gær ud i lunken mælk og rør 1 æg i. Hæld dette over melblandingen og ælt dejen smidig.

 

Del den i 24 stykker, som trilles til tynde stænger og formes til kringler. Lad dem hæve på smurt bageplade.

 

Pensl kringlerne med sammenpisket æg og bag dem gyldenbrune i en 250G varm ovn i ca. 6-8 min. på midterste rille. Lad dem køle af på bagerist.

 

Rør flormelis og varmt vand sammen, smag glasuren til med reven appelsinskal og overtræk kringlerne.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Kringlerne kan nedfryses, indpakket i frysefolie efter afkøling. Optøs i emballagen ved stuetemperatur.