Birkesbrød med citron og honning

13587

1 stk.

Tyskland

 

20 g gær

2½ dl mælk

500 g hvedemel (ca. 8 dl)

70 g smør eller margarine

1 æg

60 g melis (ca. ¾ dl)

Lidt salt

1 spsk. smeltet smør eller margarine til formen

1 æg til pensling

 

Til fyld og glasur:

½ dl mælk

1 dl birkes

3 spsk. honning

Reven skal af 1 citron

120 g flormelis (ca. 2 dl)

1 spsk. vand

 

Opløs gæren i lidt lunken mælk.

 

Varm melet i ovnen ved 100G. Kom det i en skål og lav en fordybning i midten. Kom gærblandingen heri og drys lidt mel over. Sæt skålen et lunt sted i 10 min.

 

Smelt fedtstoffet og bland resten af mælken i. Lad det blive lunt. Rør det i melet. Tilsæt æg, melis og salt. Ælt dejen godt igennem og sæt den til hævning i 20 min. med et klæde over. Varm mælken til fyldet og lad birkesfrøene trække heri i 15 min. Tilsæt honning og citronskal.

 

Rul dejen ud på et melet bord. Smør fyldet på, og rul sammen som til en roulade. Skær rullen igennem på langs. Sno de to dele sammen som en spiral. Læg det i en smurt form.

 

Lad brødet hæve 20 min. Pensl med sammenpisket æg, og bag ved 200G i ca. 35 min.

 

Rør glasur af flormelis og vand. Pensl det bagte brød hermed.