Boller med chokolade og fløde

13588

18-20 stk.

Danmark

 

½ pk. Gær

1 dl lunken vand

1 dl fløde 13 %

1 spsk. sukker

25 g margarine

2 æg

¼ tsk. salt

100 g mørk chokolade

Ca. 9 dl mel

 

Gæren udrøres med det lunkne vand.

 

Fløde og sukker tilsættes.

 

Margarinen smeltes og hældes i.

 

Æggene, salt og halvdelen af melet kommes i.

 

Den grofthakkede chokolade tilsættes og resten af melet tilsættes lidt efter lidt.

 

Dejen æltes blank og smidig og stilles til hævning ca. 20 min.

 

Ælt dejen igennem og form den til 18-20 boller.

 

Bollerne sættes på bageplade med bagepapir og efterhæver ca. 25 min.

 

Bollerne pensles med æg og bager ca. 225G i ca. 15-20 min.

 

Bollerne kan spises med eller uden smør.