Boller med creme og glasur

6068

16 stk.

Danmark

 

Dej:

25g gær

1 ¼ dl. sødmælk

1 æg

1 tsk. salt

50g sukker

175g smør

280g hvedemel - Gluten Blue Star

 

Creme:

2 dl. sødmælk

1 tsk. vanillesukker

3 æg­geblommer

25g sukker

1 top tsk. maizenamel

 

Glasur:

150g flormelis

Kakao

Rød frugtfarve

 

Gæren smuldres i et fad, hæld håndvarm mælk over og rør gæren ud hermed. Tilsæt æg, salt, sukker og ælt smørret i. Tilsæt melet lidt ad gangen, slå dejen godt, den skal være meget lind. Drys mel på toppen og lad dejen hæve til dobbelt størrelse.

 

Creme:

Bring mælken i kog. Æggeblommerne røres med de øvrige nævnte ingredienser, hæld den kogende mælk ned i æggemassen under omrøring. Kom cremen tilbage i gryden og varm den igennem, til temperaturen er lige under kogepunktet, rør hele tiden indtil cremen er tyk. Køl cremen af.

 

Dejen slås sammen og deles i 16 stykker. Bred hvert stykke dej ud og fyld en teskefuld creme på hvert stykke. Luk nu dejen godt sammen og stil bollerne på en bageplade med sammenføjningen ned mod pladen. Lad dem hæve 10 min. Bag bollerne i ovnen på næst nederste rille ved 200G i 15 min. Køl dem af på en bagerist.

 

Glasur:

Kom lidt kogende vand i flormelisen, tag 1/3 af bollerne og dekorer dem med hvid glasur, del den resterende glasur i 2 portioner, kom kakao i den ene portion og rød frugtfarve i den anden. Kom glasur på de sidste boller, halvdelen med rød glasur, den anden halvdel med kakaoglasur.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Tilsæt evt. 1-2 tsk. st. kardemomme