Brunsvigerstang med kanel og puddersukker
1542
1 stk.
Amerika
250 g mel
100 g smør
1 æg
2 spsk. sukker
25 g gær
Ca. 1 dl. lunken mælk
Fyld:
100 g smør
100 g mørk puddersukker
1 stor spsk. kanel med top
Smørret hakkes ud i melet med sukker, heri ægge og gæren, der røres ud i det lunkne mælk, hældes i dejen, der æltes sammen – evt. mel lidt ekstra mel.
Hæver lunt i 20-25 min. Æltes om og rulles ud til et bredt bånd, der lægges oven på en smurt plade (bagepapir). Herpå smøres det rørte fyld – et lille stykke fra kanten.
Hæver kun i 5 min. og bager derefter i en varm ovn ved 220G på nederste rille i 20-25 min. Afsvaler på en rist og skæres derefter i firkanter i passende størrelse.