Cremeboller med fløde og vaniljesukker

13589

16 stk.

Danmark

 

125 g margarine

2 dl. mælk

1 pk. gær

1 æg

1 dl sukker

Ca. 8 dl mel

 

Creme:

2 æggeblommer

2 spsk. sukker

2 tsk. maizena

2 dl fløde eller mælk

vaniljesukker.

 

Smelt margarine, tilsæt mælk og æg.

 

Når dette er lillefingervarmt udrøres gæren.

 

Sukker tilsættes og melet tilsættes lidt ad gangen.

 

Dejen æltes, men skal være fedtet.

 

Dejen hæver 25 min.

 

Kagecremen:

Alle ingredienser piskes sammen i en gryde og koges op. Cremen afkøler.

 

Dejen æltes igennem og rulles ud til en stor firkant, der skæres ud i 16 firkanter.

 

Hver firkant rulles yderligere ud og der lægges 1 spsk. creme midt på. Dejens fire hjørner lukkes ind over cremen. Bollen vendes og sættes på en plade m/bagepapir.

 

Bollerne efterhæver 20 min.

 

Bages ca. 225G i 8-10 min.

 

Bollerne pensles med smeltet margarine og dyppes i sukker.