Cremeboller med glasur og vanillesukker

8890

Ca. 20 stk.

Danmark

 

75 g smør

¾ dl mælk

1 spsk. sukker

40 g gær

250 g hvede mel

 

Creme:

1 ¾ dl mælk

3 æggeblommer

50 g sukker

1 tsk. vaniljesukker

1 tsk. maizenamel

 

Glasur:

125 g flormelis

2 spsk. spilkogende vand

 

Pynt:

Kulørt krymmel

 

Creme:

Bring mælken i kog og rør æggeblommerne med sukker, vanilje og maizenamel. Pisk den kogende mælk ned i æggemassen, hæld det hele tilbage i gryden og rør i cremen, til den koger. Køl den af.

 

Boller:

Smuldr gæren ned i en skål og drys med sukkeret. Mælk og smør varmes lidt i en kasserolle. Når det er håndvarmt, hældes det over gæren. Rør til gæren er opløst. Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt dejen godt sammen. Stil den til hævning på et lunt sted i 30 min.

 

Rul dejen ud til ca. 2 mm tykkelse og skær den i firkanter på 10 x 10 cm. Læg 1 tsk. af den kolde creme i midten af hvert stykke dej. Saml dejens spidser på midten og tryk sammen i sammenføjningerne. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir.

 

Bag dem på næstnederste rille ved 200G i ca. 15 min.

 

Køl dem af på en rist.

 

Rør flormelis med vand til glasur. Overtræk bollerne og drys straks med krymmel, inden glasuren er tør.