Cremeboller med kardemomme og vanille – Af Else

7919

12 stk.

Danmark

 

50 g gær

2 spsk. kold mælk

1 æg

1 æggehvide

½ dl olie

50 g sukker

½ tsk. stødt kardemomme

Ca. 250 g mel

 

Creme:

2½ dl mælk

1 spsk. mel

2 æggeblommer

Vanillesukker efter smag

Sukker eller flormelis til drys

 

Opløs gæren i den kolde mælk. Rør æg, æggehvide, olie, sukker og kardemomme i sammen med halvdelen af melet. Ælt dejen færdig, mens resten af melet tilsættes gradvis, indtil dejen er blød ag fin og kan stilles til hævning.

 

Imens koges cremen:

Mælk, mel og æggeblommer blandes godt og varmes under omrøring til cremen er tyk. Smag til med vanillesukker. Køler af. Rør ind imellem, så den ikke trækker skind.

 

Rul dejen ud, og del den i 12 kvadrater. Læg lidt creme på hver dej-firkant, og luk den meget omhyggeligt før den vendes og stilles på pladen.

 

Bollerne kan fugtes med vand og drysses med mel, eller blot efterhæve og bages ca. 12 minutter ved 200G og bagefter drysses med flormelis.