Fastelavnsboller med farin og kardemomme

1269

12 stk.

Danmark

 

250 g mel

½ tsk. salt

3 spsk. brun farin

1 stk. kardemomme

1 dl. mælk

25 g smør

25 g gær

1 æg

1 æggeblomme

 

Kagecremen (kan købes færdigt)

Flormelis

Gul frugtfarve

 

Smørret smeltes, mælken hældes i og sukker, salt og kardemomme hældes i væsken, der, når den er lunken ca. 35G, tilsættes gæret. Æggemassen røres sammen med væsken i melet. Ælt dejen godt igennem, så den bliver glat og smidig, (måske skal der lidt mere mel i)

 

Lad dejen hæve et lunt sted i 45 min., tril den derefter ud til en pølse og del den i 12 stykker, der rulles til boller. Smør en bageplade og læg dem på. De skal nu efterhæve i ca. 30 min.

 

Tryk med tommelfingeren en stor fordybning i hver bolle og læg en tsk. kagecreme i. Pensl bollerne med lidt fløde og stil dem i en varm ovn ved 225G, hvor de bager i ca. 20-25 min.

 

Når bollerne er afkølede, kan man pynte dem med lidt gul farvet eller hvid glasur.