Fastelavnsringe med flormelis og vaniljesukker

2545

25-30 stk.

Danmark

 

2½ dl. vand

75 g smør/margarine

2 tsk. vaniljesukker

125 g mel – godt 2 dl.

50 g kartoffelmel

Ca. 5 æg – á 60-65 g

 

Friturefedt til bagning

100g flormelis

 

Bland vand, smør og vaniljesukker i en gryde og bring det i kog. Rør mel og kartoffelmel på én gang ind i den kogende væske og rør den igennem over stærk varme, til dejklumpen slipper gryden.

 

Tag gryden af varmen, rør straks et sammenpisket æg i dejen og lad den køle af.

 

Pisk æggene sammen og rør dem lidt efter lidt i den afkølede dej – det er lidt svært og det kræver lidt kræfter. Til slut skal dejen være fast, blank og sej.

 

Opvarm friturefedtet i en gryde/friture. Fyld dejen i en pose eller bollesprøjte med stor stjernetylle. Sprøjt ringe ud og bag dem i frituren. Læg dem på fedtsugende papir og drys med flormelis.