Fødselsdagskrans med marcipan og snittede mandler

1053

?

Danmark

 

50 g gær

½ dl. fløde/vand

125 g sukker

1 æg

¼ tsk. kardemomme

¼ tsk. kanel

250g mel

 

Fyld:

75 g smør

2 dl. florsukker

50-100 g marcipan

 

Pynt:

Æg

Groft sukker

Snittede mandler

 

Gæren udrøres i vand eller fløde. Tilsæt blødt smør, æg, sukker, kardemomme, kanel og mel og ælt dejen godt sammen. Den skal være ret lind, men tilsæt ikke mere mel end højest nødvendig. Lad den hæve tildækket i 30 min.. Slå den ned, tril den til en lang pølse, der rulles på bredden med kagerullen, så den bliver som et 12 cm. bredt bånd.

 

Smør og florsukker røres sammen og den groft revne marcipan røres i. Smør det blidt ned over dejen og læg siderne ind over dejen, så den ene side går lidt ind over den anden. Form dejen som en krans (tryk den lidt flad) eller del den så der bliver 2 stænger. Dejen efterhæver i ca. 15 min.

 

Pensl med æg, drys med snittede mandler og groft sukker. Bag den ved 225G i 20-25 min.