Horn med appelsinmarmelade og mandler – Af Tante Olivia

6070

Ca. 16 stk.

Danmark

 

125 g smør

125 g mel

½ spsk. sukker

5 g gær

Ca. ½ dl. kold fløde

 

Fyld:

Appelsinmarmelade

 

Pynt:

Æg, groft sukker og lidt hakkede mandler

 

Først dejen, der er en slags mørdej tilsat lidt gær, og af den får man de fineste sprøde horn.

 

Man hakker smør, mel og sukker sammen med gæren, der er rørt ud i den kolde fløde, og dejen æltes sammen, og er nem at arbejde med. Den deles i to, og hver del rulles ud til en pandekage, der deles i 8 trekanter. På hver smøres lidt appelsinmarmelade (eller evt. abrikos), dejen rulles sammen mod spidsen og sættes på en smurt plade. Den skal ikke hæve.

 

Hornene pensles med æg eller æggehvide, drysses med det grove te sukker og lidt hakkede mandler eller nøddekerner, og bager på nederste rille ved 200G i 10 min.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Hornene kan fryses, tø op og lunes i ovnen, og de er som nybagte.