Horn med hasselnødder og æbler

13595

Ca. 12 stk.

Danmark

 

Dej:

2 spsk. lunkent vand

50 g gær

150 g smør

Ca. 300 g hvedemel

½ tsk. salt

2 tsk. sukker

½ dl kærnemælk

 

Fyld:

25 g smør

4 spsk. sukker

1-2 revne æbler afh. af æblernes størrelse

25 g hakkede hasselnøddekerner

2 spsk. mel

 

Rør vand og gær sammen. Smuldr dernæst smør i melet. Tilsæt gærvæsken, salt og sukker og ælt dejen let sammen. Lad dejen hæve et lunt sted ca. ¾ time.

 

Rør imens fyldet sammen.

 

Del dejen i 2 stykker og rul hvert stykke ud i en rund plade. Skær den i 6 trekanter. Læg en god tsk. fyld på hver trekant og rul sammen fra den brede ende mod midten.

 

Form til horn og sæt på plade med spidsen nedad. Lad dem efterhæve på ca. 20 min.

 

Pensl hornene med æg og drys evt. med lidt tesukker.

 

Bag hornene 12-15 min. ved 200G på midterste ovnrille, til de er gyldne.