Kanelsnegle med farin og krymmel

10296

10 stk.

Danmark

 

Dej:

½ dl mælk

15 g gær

30 g smør

2 dl hvedemel

1 knsp. salt

1 spsk. sukker

 

Fyld:

75 g smør

75 g farin

1 spsk. kanel

 

Top:

100 g florsukker

Lidt kogende vand

Krymmel

 

Lun mælken og smuldr gæren heri. Kom smørret ved og lad det smelte. Kom resten af ingredienserne i og ælt evt. med håndmikserens æltekroge i 5 minutter. Lad dejen hæve et lunt sted tildækket i 1 time.

 

Slå dejen ned, rul den ud i ½ cm tykkelse og smør det sammenrørte fyld på. Rul som til roulade og skær skiver af denne, der lægges som snegle på bagepapir og efterhæver i 15 minutter.

 

Bages ved 225G i 10 minutter. Afkøles og overtrækkes med glasur og krymmel.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Har man meget travlt kan fyldet bages i udrullet færdig butterdej. Det giver en anden konsistens, men kan dufte lige så herligt af hjemmebag.