Kringle med marcipan og rosiner

6069

1 stk.

Danmark

 

350g mel

200g smør

40g gær

3 spsk. sukker

2 æg

½ dl. lunken mælk eller fløde

 

Fyld:

75g smør

75g sukker

Evt. 50g revet marcipan

50g rosiner

25g sukat

 

Pynt:

Æg

Sukker - gerne det grove perlesukker

Hakkede mandler

 

Gæren røres ud i den lunkne fløde. Derpå hakker man smørret ud i melet sammen med sukker og de sammenpiskede æg, og heri hældes den udrørte gær. Det hele røres sammen og æltes derpå ude på bordet med lidt mel, der er holdt tilbage, eller måske lidt ekstra mel alt efter, hvor store æggene er. Dejen er blød og smidig, når den er æltet sammen. Straks rulles den ud til lange, brede bånd, der er ca. 12 cm. brede.

 

Fyldet røres sammen og lægges som en smal stribe på midten af dejen, der nu formes til en kringle, og kanterne af dejen kan ligesom trykkes lidt ind over fyldet, så det ikke bager ud. Hæver lunt 30 min.

 

Pensles let på dejsiderne med æg eller æggehvide, drysses med sukker, hakkede mandler eller nøddekerner og bager på nederste rille i ovnen ved 200G i 20 min., måske den sidste tid ved 225G.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Kan fryses og lunes, ligesom man også kan anvende dejen til to wienerbrødsstænger, der bager på samme måde og skæres ud som overskårne wienerbrød. Dejen er meget fin og nem at arbejde med.