Marieboller med mørdej og vandbakkelsesdej

8893

?

Danmark

 

Mørdej:

300 g mel (5 dl)

200 g smør eller margarine

100 g sukker (1½ dl)

4-5 spsk. fløde

 

Vandbakkelsesdej:

80 g smør eller margarine

2 dl vand

100 g mel (1½ dl)

3 æg

 

Creme:

2 æggeblommer

2 spsk. sukker

1 spsk. maizenamel

2½ dl fløde 13 %

½ stang vanilje

1 blad husblas

2 dl piskefløde

 

Endvidere:

Flormelis

Gelé

 

Mørdej:

Findel fedtstoffet i melet og bland sukker i. Tilsæt fløden og ælt dejen sammen.

 

Vandbakkelsesdej:

Kom smør og vand i en gryde og bring i kog. Kom melet i på en gang og rør det godt sammen, til dejen slipper gryde og ske. Tag gryden fra varmen og lad det svale lidt. Rør æggene i og rør godt mellem hvert æg.

 

Rul mørdejen ud til en tynd plade og udstik dejen med et glas eller form, 8-10 cm (alt efter hvor store kagerne ønskes). Sæt klatter af vandbakkelsesdejen på en bageplade belagt med bagepapir (her bruges dessertske). Læg en mørdejsplade over hver top og klem let sammen herom. Bag kagerne ved 200G i ca. 25 min. - vandbakkelsesdejen vil nu hæve så meget, at den sprænger mørdejen.

 

Creme:

Pisk æggeblommer og sukker sammen og pisk maizenamel i. Bring fløden i kog med den flækkede vanilje og læg husblasen i koldt vand. Hæld den koghede fløde i æggemassen mens der piskes. Bring atter i nærheden af kogepunktet, mens der piskes. Tag gryden fra varmen og pisk den udblødte husblas i. Lad cremen svale. Vend flødeskum i, når cremen er kold. Kom cremen i mariebollerne.

 

Drys de fyldte marieboller med sigtet flormelis inden servering og kom en geléklat på toppen.