Nøddekrans med grahamsmel og ymer

13597

?

Danmark

 

30 g smeltet smør

2 dl lunkent vand

25 g gær

1 dl ymer

1½ tsk. salt

1 tsk. sukker

75 g hakkede valnøddekerner

100 g grahamsmel

Ca. 400 g hvedemel

 

Pensling:

Sammenpisket æg eller fløde

 

Smelt smørret, og bland det med vandet. Rør gæren ud heri og tilsæt ymer, salt, sukker, valnødder, grahamsmel og det meste af melet. Ælt dejen blank og smidig med resten af melet.

 

Lad dejen hæve skålen til dobbelt størrelse ca. 1 time.

 

Ælt dejen let igennem, og rul den i en lang pølse. Sno pølsen et par gange og form den til en krans på bagepladen.

 

Efterhæv brødet ca. ¾ time.

 

Pensl med æg og bag brødet 25-30 min. ved 225G på nederste ovnrille.