Stang med ingefærcreme og mango

13602

1 stk.

Danmark

 

180 g mel

125 g smør

50 g sukker

1 æggeblomme

1 spsk. fløde

 

Ingefærcreme:

2 dl. mælk

Kornene af ½ stang vanilje

1 tsk. st. ingefær

2 æggeblommer

50 g sukker

1 barneske majsstivelse

 

1 moden mangofrugt

1½ dl. ribsgelé

25 g mandelsplitter

 

Smuldr smørret i melet og kom sukkeret i. Rør æggeblommen sammen med fløden og saml dejen med let hånd.

 

Lad den hvile et køligt steg i 30 min.

 

Tag 1/5 af dejen fra til kanten.

 

Rul resten af dejen ud på et melet bord til en aflang stang på 30 x 10 cm.

 

Tril en pølse af den lille klump dej og læg den hele vejen rundt i kanten. Klem den fast med bagsiden af en gaffel.

 

Bag stangen ved 200G i 10-12 min., på midterste rille.

 

Bring mælken i kog med vanilje. Rør æggeblommerne med sukker, ingefær og majsstivelse. Hæld den spilkogende mælk i æggeblommerne under omrøring. Kom cremen tilbage i gryden, rør til cremen koger og lad den koge i 2 min.

 

Bred den kolde creme ud på den bagte stang. Skræl mangofrugterne og skær den i tynde både, der lægges på cremen.

 

Smelt geléen under omrøring og smør den straks over mangostykkerne.

 

Drys med mandler.