Wienerbrød med mandler og vanillesukker

4997

Ca. 30 stk.

Danmark

 

300g mel

125g smør

50g gær

Ca. 2 dl. koldt mælk

2-3 spsk. sukker

 

Fyld:

75g blødt smør

3 spsk. sukker

50g malede eller hakkede mandler

Vanillesukker efter smag

Lidt ekstra mel til udrulning

 

Gæren røres ud i det kolde mælk, smørret hakkes i melet, og dette blandes med sukker og æltes sammen til en smidig dej – gerne med lidt ekstra mel. Lad dejen hæve i 10 min.

 

Imens røres fyldet sammen. Man kan i stedet for mandler rive 75g marcipan på råkostjernet og blande i. Dejen deles, hver del rulles tyndt ud ca. ½ cm. firkanter på 6 x 6 cm. På midten af hver stykke lægges 1 tsk. af fyldet, og dejens fire hjørner lukkes ind mod midten og trykkes let til. Lægges i smurte aluminiumsforme, og her hæver de lunt 1 time. (Mælken er kold, derfor den lange hævetid).

 

Dejen pensles med æg og bager på nederste rille ved 250G i ca. 7 min.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Kagerne kan fryses, tø lidt op, hvid der er tid, og lun dem i ovnen ved 200G i ca. 8-10 min.