Æg med laurbærblad og kanel

13145

4-6 pers.

Bangladesh

 

Egg Haloa

3 æg
1 liter sødmælk
8 spsk. sukker (eller efter smag)
25 g smør
1 blad af laurbærblad
Knivspids pulveriseret kanel
Blancheret, finthakket mandel - valgfrit

Hæld mælken i en gryde og tilsæt halvdelen af sukkeret og laurbærbladet. Reducer det til de halve under lejlighedsvis omrøring for at forhindre, at der dannes skind. Afkøles.


Pisk æggene i en stor skål, og indsæt det resterende sukker i tre trin. Tilføj dette og en knivspids kanel til mælken og blandes grundigt.


Koges uden låg i en tykbundet gryde over medium varme, indtil det bliver gyldent. Rør konstant for at forhindre at det brænder på og danner store klumper. Omrøring er meget vigtigt for god smag. Jo mere du røre des mindre bliver klumperne. Tilsæt smør og omrør, indtil den flydende del, næsten er fordampet, men være forsigtig,  så den ikke bliver for tør.


Hæld haloa i en glasskål og pynt med hakkede mandler, hvis du vil.

 

Serveres når den er køler ned.