Chokoladeis med madeira og svesker

5890

12 pers.

Danmark

 

¼ L. dybfrosne pasteuriserede sukker æggeblommer

2 dl. flormelis

1 L. piskefløde

 

Fyld 1:

150g god mørk chokolade

2 spsk. Nescafé gerne »Guld«

½ dl. kogende vand

 

Fyld 2:

100g bløde svesker uden sten ¾ dl. madeira

 

Pynt:

½ dl. hakkede pistacienødder og kakao. Hvis man kun kan få fat i pistacienødder med salt, afskalles de og tørres i et rent viskestykke.

 

Tilbehør:

Kirsebær, hindbær eller jordbær

 

Start med at hakke sveskerne og lægge dem i blød i madeira natten over.

 

Æggeblommerne tøs op i køleskabet natten over. Æggeblommer og flormelis piskes godt. Fløden piskes stiv og vendes i. Deles i 2 skåle.

 

Fyld 1:

Chokoladen smeltes forsigtigt over vandbad eller i mikroovnen. Kaffen opløses i det kogende vand. Chokolade og kaffe blandes og røres i den ene skål æggemasse.

 

Fyld 2:

Svesker og madeira vendes i den anden skål æggemasse. Den lyse ismasse vendes forsigtigt i den mørke ismasse, så isen bliver marmoreret.

 

Kommes op i 2 forme, der rummer ca. 2 i hver. Fryses: 5-6 timer.

 

Isen vendes ud på et fad, drysses med sigtet kakao og pistacienødder.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Når man laver is, er det en god ide at bruge dybfrosne, pasteuriserede æggeblomme til isen. Så behøver man ikke at være bange for salmonellabakterier.

¼ L. blomme svarer til 13-14 æggeblommer.