Coupe Mikado med ingefær-flødeis og rosiner

12791

4-6 pers.

Danmark

 

4 æggeblommer

l spsk. honning

50 g fint hakket ingefær

3 spsk. ingefærsirup

2 ½ dl sødmælk

2½ dl piskefløde

 

Pisk æggeblommerne i en skål indtil de er lyse og skummende. Tag en tykbundet gryde og skyl med koldt vand (tør den ikke!). Varm sødmælk og honning under stadig omrøring. Tag gryden af varmen lige før mælken koger, og tilsæt under omrøring de piskede æggeblommer. Sæt gryden over igen for svag varme. Rør i blandingen indtil den begynder at stivne, og tag den herefter fra varmen.

 

Lad den afkøle til stuetemperatur (ca. 20G.)

 

Tilsæt herefter piskefløden, de fint hakkede ingefær samt ingefærsiruppen og rør grundigt. Tænd for ismaskinen, og hæld blandingen i skålen gennem åbningen i låget.

 

Ingefær / fløde is med honning:

4-6 dessertskåle eller asietter

30 g rosiner udblødt i 8 spsk. rom

1 spsk. ingefærsirup

4-6 papirparasoller

1 ¼ dl sødet flødeskum

 

Anret desserten.