Frugtis med bær og citron

12799

4 pers.

Danmark

 

3 æggeblommer

3 spsk. flormelis

Reven skal og saft af en halv citron eller appelsin

3 dl piskefløde

 

Til pynt:

½ L. friske blåbær (ca. 250 g)

1 spsk. melis

2 dl piskefløde

 

Pisk æggeblommer og flormelis rigtigt luftigt. Tilsæt frugtskal og saft. Pisk fløden til skum, og bland den i æggemassen.

 

Hæld iscremen i en form eller i en anden rund form. Frys isen mindst 4 timer.

 

Mos ca. 1 dl af bærrene med melis. Pisk fløden til pynten.

 

Anret isen på et glasfad. Bland forsigtigt flødeskummet med bærmosen og fordel det over isen. Pynt gerne med friske blåbær.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Hindbær, jordbær eller solbær kan anvendes.