Granita med æbler og sprøde æblechips

8719

4 pers.

Danmark

 

¼ L. vand

85 g sukker

½ kg madæbler

Revet skal af ½ citron

Lidt calvados

 

Æblechips:

1-2 søde æbler

 

Skræl æblerne, skær dem i både og befri dem for kerner. Kog æbler, vand, sukker og citronskal, til æblerne moser ud. Rør det godt sammen, hæld det i en form og stil æbleblandingen i fryseren, til massen krystalliserer, rør i det flere gange.

 

Skær de søde æbler i meget tynde skiver, fjern kernerne og læg dem enkeltvis på bagepapir. Tør dem i en varmluftovn ved 75G på ca. 1-1½ time, til de er sprøde. Anret granitaen i frosne glas, dryp lidt calvados over og læg nogle æblechips på toppen.

 

BEMÆRKNINGER:

Granitaen skal være lidt nålet. Hvis den bliver meget hård, inden den skal spises, tøs den lidt op og mikses med blenderstav eller piskes igennem med håndmikser.