Isbombe med hvidvin og kiwi

8713

6-8 pers.

Danmark

 

4-6 kiwifrugter

1 dl flormelis

1 spsk. hvidvin el. evt. kiwilikør

2 æggeblommer

1 helt æg

4 spsk. sukker

1-2 tsk. vanillesukker

¾ L. piskefløde

50 g hasselnøddekerner

50 g mørk chokolade

50 g cocktailbær

 

Skræl kiwifrugterne og mos dem i blender eller food processor med flormelis og vin. Kør ikke blenderen så længe, at de små, sorte kerner knuses, det kan give isen en let bitter smag. Pisk 4 dl fløde meget stiv og vend skummet i kiwimosen. Fyld cremen i en stor eller to mindre forme og sæt den tildækket i fryseren

2 - 3 timer. Skrab et par gange frossen creme op fra bunden og fordel den jævn op ad formens sider.

 

Pisk æggeblommer og det hele æg grundigt med sukker og rør vanillesukker i. Pisk resten af fløden stiv og vend den i æggene sammen med hakkede nøddekerner, chokolade og cocktailbær. Fyld denne creme i midten af formen/formene, dæk med folie eller låg og frys isen færdig. Den holder sig 2-3 mdr. i fryseren.

 

Tag isen fra fryseren ca. ½ time før serveringen og sæt den i køleskab. Dyp farmen kort i varmt vand og vend isen ud på et fad.

 

Pynt med kiwiskiver og hakkede nødder eller reven chokolade.