Jordbærsorbet med citronsaft og husblas

3550

4 pers.

Danmark

 

2 blade husblas

½ kg. nippede fuldmodne jordbær

½ - ¾ dl. citronsaft

Ca. 4-5 spsk. sukker.

 

Udblød husblas i koldt vand i 5 min. Findel ituskårne jord­bær på i blender eller med en gaffel. Smelt husblas i ci­tronsaft. Rør det i jordbærpuréen. Smag til med sukker. Frys sorbetmassen.

 

Tag den op et par gange under frysningen og blend den igennem eller pisk med el-håndpisker. Lad den derefter fryse stiv ca. 2-4 timer.

 

Sorbet'en bliver ekstra lækker, hvis den      ud 1-2 timer før den skal spises. Når den begynder at tø lidt, skives den op i en blender eller foodprocessor. Blendes igennem. Sættes tilbage i fryseren indtil 15-30 min. før den skal serveres. Sættes i køleskabet til den har en passende konsistens.

 

Har man investeret i en is­maskine, følger man blot brugsanvisningen i stedet for selv at tage sorbet-massen under behandling i løbet af frysningen.               ,

 

”Kugles” op med isske/spise­ske dyppet i kogende vand. Pyntes med friske bær.