Kiwisorbet i pistacieparfait - Af Inge Davidsen

8715

4-5 pers.

Danmark

 

2 æg

2 spsk. flormelis

50 g pistaciemasse

¼ 1 piskefløde

6-7 kiwifrugter

150 g sukker

Citronmelisse

 

Pisk æggeblommerne godt med flormelis og pisk den bløde pistaciemasse i. Pisk fløden stiv og vend den i æggemassen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i cremen, der fyldes i en skyllet randform og fryses 5-6 timer eller længere.

 

Tag 2 kiwifrugter fra, skræl resten og purer dem i blender. Kør ikke blenderen så længe, at de små, sorte kerner knuses, det kan give isen en lidt bitter smag. Kog en lage af sukker og 1 ½ dl vand, rør til sukkeret er helt smeltet og lad lagen køle af. Bland kiwipuréen i og sæt isen i fryser et par timer.

 

Pisk kiwisorbeten igennem med el-piskeris et par gange og frys den færdig i løbet af 2-3 timer eller længere. Begge issorter kan laves flere dage i forvejen.

 

Flyt pistacieisen fra fryser til køleskab 20-30 min. før serveringen, dyp formen kort i varmt vand og vend isen ud på et fad.

 

Skrab kiwisorbeten op med en ske og fyld den midt i randen.

 

Pynt desserten med skrællede, halve kiwiskiver.