Nougatis med appelsin og honningsauce – Af Kok Frederic Godrand

7064

8-10 pers.

Australien

 

Aussie iced nougat with orange confitr

 

2 x 50 g sukker

100 g honning

4 pasteuriserede æggehvider

5 dl piskefløde

 

Fyld:

200 g appelsin confit eller appelsinmarmelade

200 g mandler

 

Sauce:

Honning

l stang vanille

Citronsaft      

 

Lav først denne nougatine:

50 g sukker smeltes på panden til gylden karamel. Mandlerne tilsættes og vendes/ristes heri. Hæld det ud på smurt alufolie, og knus det groft eller fint, når det er kølet af - nemmest i processor.

 

Isen:

50 g sukker,100 g honning og godt 1 dl vand bringes i kog og simrer til konsistens som sirup (ca.15 min). Æggehviderne piskes helt stive. Heri piskes honning/sukker-siruppen. Fløden piskes til skum, der vendes i. Vend nougatine og appelsinconfit (eller marmelade) i. Fordel massen i portionsforme eller en større form, og frys isen. Bør tages ud af fryseren ca. 20 minutter inden servering.

 

Sauce:

100 g honning varmes op sammen med den flækkede stang vanille. Smag til med citronsaft - der skal temmelig meget til. Lad det simre, til det tykner let.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Suppler saucen med for eksempel hakkede pistacier og små tern af syltet appelsinskal.