Prins Henrik is med appelsinsauce

1499

?

Danmark

 

75-100g flormelis

8 æggeblommer

5 æggehvider

125g sukker

½ L. piskefløde

1 god håndfuld knuste makroner, blødgjort med 1 dl. Grand Marnier

100g groft hakket chokolade

 

Appelsinsauce:

Skallen af 1½ appelsin

2½ dl. vand

150g sukker

Lidt kartoffelmelsjævning

Saft af 2-3 appelsiner

Saft af ½ citron

 

Pisk flormelis og æggeblommer hvide og skummende. Pisk æggehviderne meget stive og bland sukkeret i. Pisk fløden stiv og bland alle tre ting med de blødgjorte makroner og den groft hakkede chokolade.

 

Kom det i en form og stil den i fryseren. Rør lidt i den af og til, den første times tid og fryd den derpå stiv.

 

Isen kan anrettes på en marengsbund og pyntes med flødeskum, syltede kirsebær og karamelliserede appelsinbåde.

 

Kog vand og sukker og læg de tynde strimlede appelsinskaller i blød i siruppen i en times tid. Si skallerne fra og kog siruppen og jævn den med lidt kartoffelmelsjævning. Tilsæt frugtsaften og appelsinskallerne.

 

Server den lune sauce til den kolde is.