Rabarberparfait med citron

5355

4-5 pers.

Danmark

 

6-8 stilke rabarber - ca. ¾ kg.

l ½-2 dl. sukker

l spsk. kartoffelmel

½ dl. vand

3 æggeblommer

2 spsk. florsukker eller alm. sukker

Reven skal af ½ citron

2 dl. piskefløde

 

Skyl og skræl eventuelt rabarberne og skær dem i 1 cm. store stykker. Kom rabarber og sukker i en gryde og damp dem møre under låg og ved svag varme, ca. 5 min.

 

Kartoffelmelet røres ud i vandet. Tag gryden fra varmen og tilsæt meljævningen og lad rabarberne afkøle.

 

Æggeblommer og sukker røres hvidt og skummende. Citronskallen tilsættes.

 

Fløden piskes stiv. Æggemassen blandes i flødeskummet. Kom rabarber og flødeblandingen i en form.

 

Sæt det i fryseren ca. 2 timer.

 

Rul parfaiten til kugler og anret i portionsglas.