Grillet brosme på rosmarinspyd

7597

4 pers.

Danmark

 

850 g kartofler

4-5 spsk. olivenolie

Salt og peber

1 tsk. tørret oregano

4-8 stilke rosmarin

600 g brosmefilet uden skind og ben

½ citron i både

300 g daggammelt brød

400 g cocktailtomater

Ca. 150 g rucola

1 rødløg

En håndfuld basilikumblade

1 stort fed hvidløg

2 spsk. vineddike

 

Skur kartoflerne. Halver dem på langs, skær et kryds i midten, og læg dem i en bradepande. Pensl med 1 spsk. olie, og drys med salt, peber og oregano. Bag kartoflerne 30 min. ved 200G.

 

Skær brosmen i stykker på ca. 3x3 cm. Brug rosmarinkvistene som spyd, og træk 3-4 stykker brosme på hver. Pensl rosmarinspydene med 2 tsk. olie, og steg dem på en varm grillpande eller grill i ca. 10 min. Krydr med salt og peber.

 

Skær skorpen af brødet, og bræk det inderste i grove stykker. Læg brødet på en bageplade, og dryp med 2 tsk. olivenolie. Grill brødet i ovnen i l-2 min., så det bliver gyldenbrunt på overfladen. Vend brødet, så det bliver brunet på alle sider.

 

Halver tomaterne. Vask og tør rucolaen. Skær rødløget i tynde ringe.

 

Hak hvidløget fint, og pisk det sammen med vineddike og 2 spsk. olie til en dressing.

 

Vend brød, tomater, rucola, løg og basilikum grundigt i dressingen. Smag til med salt og peber.

 

Server rosmarinspydene med de ovnbagte kartofler, brødsalat og evt. tzatziki.