Grillet sværdfisk i marinade og med grøn sauce - Af Rud Christiansen

8426

6 pers.

Danmark

 

6 stk. sværdfisketeaks

 

Marinade:

1½ dl finthakkede forårsløg

1 dl frisk koriander

3 spsk. ekstra jomfruolivenolie

3 spsk. limesaft

1½ spsk. revet lineskal

1½ spsk. farin

1½ spsk. hakket jalapenos peber eller chili

 

Grøn mayonnaise:

2 store modne avocado

5 spsk. mayonnaise

2 spsk. limesaft

1 knsp. cayennepeber eller 1 tsk. tabascosauce

 

Læg sværdfisken i et fad. Rør marinaden sammen og hæld den over. Stil det køligt et par timer. Vend fisken 2-3 gange.

 

Mayonnaise:

Skræl avocadoerne, tag stenene ud og kom kødet i blender sammen med de øvrige ingredienser. Miks til en cremet mayonnaise, og smag til med salt og peber.

 

Tag fisken op af marinaden og læg den på en grillrist. Grill den 3-4 min. på hver side, pensl jævnligt med marinaden.

 

Serveres med smørstegte aspargeskartofler, rød peber og selleri skåret i meget fine strimler og en klat mayonnaise oven på hver fiskesteak.