Grillet victoriabars med barbecuesauce og fennikel

8427

2 pers.

Danmark

 

300 g victoriabars (eller lyssej eller torsk)

 

Marinade:

Saft af 1 citron

½ tsk. salt

½ tsk peber

 

Barbecuesauce:

3 spsk. ketchup

1 tsk sambal oelek (chili-sauce)

1 tsk dijonsennep

2 tsk brun farin

 

Fennikelsalat:

1 fennikel

1 rød peberfrugt

1 gul peberfrugt

1 pære

1 spsk. finthakket, frisk basilikum

1 spsk. koncentreret hyldeblomstsaft

1 spsk. olivenolie evt. palmeolie

 

Bland alle ingredienser til marinaden i en skål, læg fisken i og stil skålen i køleskabet i ca. ½ time.

 

Rør ingredienserne til barbecuesaucen sammen.

 

Tak fisken op af marinaden og læg den på grillen med skindsiden opad. Grill fisken i ca. 5 min. Vend den, smør barbecuesauce på og grill i yderligere 5 min.

 

Fennikelsalaten:

Skær den rensede fennikel og de skyllede peberfrugter i tynde strimler (uden kerner og stilk) og kom dem i en skål. Skyl pæren, fjern kernehuset og skær frugten i tynde strimler. Kom også dem i skålen. Tilsæt basilikum, saft og olie og bland rundt.

 

Anret fisken på tallerkener sammen med salaten. Pynt evt. med lidt palmeolie i kanten.