Havtaske med gedeost og tomatsauce

11730

4 pers.

Danmark

 

400 g havtaskefilet i 4 stykker                   

Vendt i me1

Smør og olie til bruning

1 stor courgette i strimler - 200 g

1 spsk salt     

1 hakket løg

2 fed finthakkede hvidløg

Ca.100 g gede/fåreost i skiver.

 

Tomatsauce:

1 hakket løg

2 skiver bacon i terninger

Lidt olie og smør

Timian

4 flåede tomater i både

50 g tomatpuré

Ca. l dl fiskefond

1 tsk paprika

Salt, peber

 

 

Begynd med tomatsaucen:

Rist løg og bacon let i olie og smør.

 

Tilsæt timian, tomat, puré, fond og krydderier og kog det igennem til en tyk sauce.

 

Bland courgettestrimler med salt og lad dem trække en halv times tid.

 

Vrid væden af og rist dem let i smør ag olie med løg og hvidløg. Fordel dem på 4 tallerkener.

 

Brun havtaskestykkerne i smør og olie og læg dem på courgetterne. Fordel gedeost på fisken og gratiner fisken under grillen i ovnen. Fordel saucen udenom.