Havtaske med hvidløg og pebersauce

11732

4 pers

Danmark

 

Ca. 600 skind og benfri havtaske

1½ dl. fint smuldret hvidt brød

1 fed presset hvidløg

1 æggeblomme

50 g smør

½ dl. hakket persille

Salt og peber

 

Pebersauce:

1 lille fint hakket løg

1 fed presset hvidløg

15 g smør

1 rød peberfrugt

1½ dl. tør hvidvin

1 tsk. grøntsagsbouillon

1 dl. vand

Salt og peber

Sukker

Tabascosauce

 

Fjern skindet på havtaskemedaljonerne eller skær fileterne i 1 cm tykke skiver. Læg dem i et smurt ovnfast fad. Bland brødkrumme, hvidløg, æggeblomme, smør, persille samt lidt salt og peber, og fordel blandingen på medaljonerne.

 

Sauce:

Svits løg og hvidløg i en gryde i smørret. Skær peberfrugten i små terninger og svits dem med. Tilsæt vin, bouillon og vand, og lad det koge mørt under låg - og ved svag varme - på 8-10 min.

 

Miks blandingen i foodprocessor eller med blenderstav og kom det tilbage i gryden. Varm saucen op og smag den til.

 

Sæt havtasken i ovnen 6-7 min. ved 250G, til den er mør.

 

Server fisken med den lækre sauce og finttrådet pasta.