Havtaske med muslingesauce og safran – Af Malene Hansen

11733

2 pers.

Danmark

 

400 g havtaskefilet

400 g friske blåmuslinger

1 stort løg      

4 dl hvidvin

Lidt fiskebouillonterning

½ porre

½ bdt. hakket persille

20 g smør

½ tsk. karry

Lidt safran

1-2 dl piskefløde

Ca. 75 g revet mild ost

 

Skyl og skrub muslingerne. Åbne muslinger, der ikke lukker sig ved et let slag mod bordet, smides ud. Damp dem i hvidvin tilsat lidt fiskebouillonterning og et hakket løg. Tag dem op, og kog lagen ind til det halve. Si den.

 

Pil kødet ud af skallerne (lukkede muslinger skal nu kasseres!).

 

Blend dem med fintsnittet porre og persille.

 

Skær fisken i portionsstykker med samme tykkelse (de kan flækkes), og læg dem på en plade med bagepapir. Sæt dem 7-8 minutter i en 200G varm ovn. Hold dem varme.

 

Sauce:

Brænd karry af i smør. Tilsæt kogelage og piskefløde sammen med lidt safran, og kog ind til cremet konsistens. Smag til. Fordel muslingekødet oven på fisken, og drys med ost. Gratiner dem under grill, til osten er gylden.