Havtaske med røget laks og syresauce

5314

4 pers.

Danmark

 

4 store skiver røget laks

400g havtaske kød

8 stk. små nye løg

¼ L. fiskefond

¼ L. piskefløde

2 spsk. syre

Hvidvin

Smør

Salt og hvid peber

 

Havtasken skæres i tynde skiver, krydres med salt og peber. Dampes let i hvidvin. Løgene skæres ned i midten, dampes i vand og salt og hældes forsigtigt op i en sigte, så vandet løber fra.

 

Havtasken pakkes ind i lakseskiverne, det ene løg bindes om, så det ligner en blomst.

 

Sættes i et smurt ovnfast fad. Hvidvinen hældes ved og sættes i en 200G varm ovn i 6-8 min.

 

Sauce:

Fiskefonden og fløden koges tyk, blendes med syren og smages til med salt og hvid peber.

 

Anrettes med fisken på midten af tallerknen og saucen udenom. Pyntes med løg og evt. krydderurt.