Hellefisk i sur sødsauce med kokosris

5774

4 pers.

Indien

 

4-500g hellefisk

200g rejer

1½ spsk. citronsaft

1 lille løg

1 gulerod

1 courgette – ca. 250g

200g spidskål eller savoykål

1 spsk. olie

3 dl. fiskebouillon (vand + terning)

1 ds. ananas i skiver – ca. 225g

2 tsk. hvidvinseddike

1 tsk. sukker

1 spsk. frisk revet ingefær

1 fed frisk presset hvidløg

1 spsk. sojasauce

1 knsp. cayennepeber

½ tsk. salt

2½ tsk. majsstivelse

½ dl vand

 

Pynt:

Evt. frisk koriander eller bredbladet persille.

 

Kokosris:

½ L. vand

1 dl. kokosmel

½ tsk. salt

240g jasmin ris

 

Tilbehør:

Halve pitabrød

 

Hellefisken og rejerne optøs. Hellefisken skæres i terninger og dryppes med citronsaft.

 

Løget hakkes. Gulerod og courgette skæres i tynde ca. 4 cm lange stænger. Kålen snittes i fine strimler. Grønsagerne svitses i olie. Bouillon, 1 dl. ananassaft fra dåsen, ananasterninger, vineddike, sukker, ingefær, hvidløg, soyasauce, cayennepeber og salt tilsættes. Snurrer sammen 3-4 min.

 

Fisken lægges i. Snurrer med yderligere 4 min. Rejerne vendes i. Majsstivelsen røres ud i vandet og røres i. Koges kort igennem og pyntes evt. med frisk koriander eller bredbladet persille.

 

Kokosris:

Vand og kokosmel koges sammen 2-3 min. og afkøles og sies. 4½ dl. kokosmælk (tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis der ikke er „mælk" nok) og salt bringes i kog. Risene kommes i. Koges i kokosmælken som angivet på emballagen.