Mulle med pesto og tomater

11739

4 pers.

Danmark

 

4 muller

4 spsk olivenolie

En god sjat citronsaft

25 g pinjekerner

4 flåede, hakkede tomater uden kerner

1 spsk friskhakket basilikum

1 spsk friskhakket bredbladet persille

Salt og friskkværnet peber

 

Pestosauce:

2-3 fed hvidløg

50 g pinjekerner

1 stort bdt. basilikum

1 stort bdt bredbladet persille

Ca. 6 spsk olivenolie

 

Tilbehør:

350 g frisk pasta (tagliatelle eller fettuccine)

2 spsk olivenolie

1 lille håndfuld salt

2 citroner

 

Lav først pestosaucen. Knus hvidløg og pinjekerner i en morter, tilsæt basilikum- og persillebladene uden stilk og olien i en tynd stråle og kværn det godt sammen i foodprocessoren.

 

Kog pastaen mør, men ikke forblød i rigeligt vand tilsat olivenolie og salt.

 

Steg imens fiskene i 3 spsk olivenolie i ca. 7 min. Vend dem undervejs og pres en citron over dem. Tilsæt tomater og pinjekerner og tag så mullerne op og hold dem varme.

 

Kom den hakkede basilikum og persille ned på panden og smag tomat-pinjekernesaucen til med salt og peber og 1 spsk olivenolie.

 

Hæld pastaen op i et varmt serveringsfad, lad fiskene finde den sidste hvile ovenpå pastaen, læg lidt pestosauce på fiskene og pynt med citronbåde.