Multe med krydderurter og kantarelsauce

7613

4 pers.

Danmark

 

600 g multefilet uden skind og ben

1 æggeblomme

2 spsk. hakkede krydderurter fx bredbladet persille, kørvel, basilikum, estragon

1-2 store kartofler

1½ spsk. raps- eller olivenolie

 

Kantarelsauce:

4 skalotteløg

1 spsk. raps- eller olivenolie

600 g kantareller

2 dl hvidvin

½ liter hønsefond/bouillon

2 tsk. majsstivelse

200 g babyspinat

Salt og peber

                     

Skær multefileten i 4 stykker. Smør multestykkerne med æggeblomme, og drys med hakkede           

krydderurter. 

 

Skræl kartoflerne. Skær nogle meget tynde skiver kartoffel med kartoffelskrælleren eller på rivejernet. Læg kartoffelskiverne taglagt oven på fisken, og tryk dem godt sammen på fisken.

 

Varm olien op på en slip let-pande. Vend forsigtigt fisken med kartoffelsiden nedad på panden, og steg ved jævn varme, til kartoflerne er gyldenbrune og sprøde. Krydr med salt og peber, vend fisken om, og steg den 1 min.

 

Kantarelsauce:                    

Hak skalotteløgene fint. Svits løgene i olien, tilsæt kantarellerne, og svits det hele et par min. Tilsæt hvidvin, og lad den koge ind til det halve.

 

Tilsæt hønsefond/bouillon, og kog også den ind til det halve.

 

Opløs majsstivelsen i ½ dl vand, og jævn saucen under omrøring.

 

Tilsæt babyspinaten, og vend den rundt i saucen, til den lige akkurat falder sammen. Smag saucen til med salt og peber.                     

 

Server den kartoffelstegte multe med kantarelsauce, nye kartofler.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Kan man ikke skaffe friske kantareller, kan man bruge 200g tørrede. Kom dem i en skål med vand. Så de dækkes og lad dem udbløde i 30 min.