Pangasius Choron med tomatpuré og urter

8430

4 pers.

Danmark

 

Pangasius = hajmalle

 

400g rodfrugter

Lidt olie

Salt og peber

 

4 pangasiusfileter

5 dl. hvidvin

Evt. lidt vand

Evt. lidt fiskefond

Smørbolle af smør og mel

Salt og hvid peber

Tomatpuré efter smag

Bearnaiseessens efter smag

 

Tænd ovnen på 200G.

 

Rengør rodfrugterne og skær dem i stave på 0,5 x 0,5 x 6 cm. Vend dem i lidt olie og kom dem i et lille ovnfast fad. Drys salt og peber på. Sæt fadet i ovnen i 20-30 min. eller til de er møre.

 

Hvidvin og evt. lidt vand og fiskefond varmes op Kom fileterne i – evt. af flere hold – og damp dem i 5-7 min. Læg fileterne over på grøntsagerne.

 

Jævn fiskefonden – saucen skal være lidt tykkere end almindelig sauce – Smag den til med salt, peber, tomatpuré og bearnaiseessens.

 

Hæld saucen over fisken og gratiner den i ovnen.

 

Serveres med ris eller hvide kartofler.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Smager dejligt.

 

Hvis man har lidt skaldyr, kan man komme dem over fisken inden saucen hældes over.

 

Retten kan laves i god tid og varmes i ovnen.