Pyt i pande med ansjoser og æggeblommer

4704

4 pers.

Danmark

 

2 rødløg

6-8 kogte kartofler

1 glas ansjosfileter - 100g

2 spsk. smør

¼ tsk. peber

Evt. salt

4 rå æggeblommer

Lidt fintklippet purløg

Lidt fintklippet persille

 

Pil løget og hak det fint. Pil kartoflerne og skær dem i terninger. Skær ansjosfileterne i små stykker.

 

Rist løgene i lidt smør. Kom kartoflerne på panden og lad dem riste ved god varme, drys med salt og peber. Bland ansjoserne i og lad det hele varme igennem.

 

Serveres med rå æggeblommer, et drys persille og purløg. Også fintstrimlet rød og grøn peberfrugt kan anvendes som garniture.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Man kan også lægge sildene ovenpå. Ansjosfileter kan erstattes af Svenske Appetitsild (god smag).