Sauterede blæksprutter med grøntsager og hvidløg

9983

4 pers.

Frankrig, syd

 

½ dl olivenolie

500 g courgetter i terninger

2 finthakkede fed hvidløg

½ rød og ½ gul peberfrugt i små terninger

¼ tsk. chilipulver

750 g blæksprutter i tynde ringe

2 groftskårne bøftomater

4 spsk. finthakket bredbladet persille

Salt og friskmalet sort peber efter smag

 

Varm olien i en stegepande og svits courgetter, hvidløg, peberfrugt og chili sammen i ca. 2 minutter. Tag dem op med en hulske og svits blæksprutteringene ca. 3 minutter i den olie, der er tilbage i panden. Vend de stegte grønsager sammen med blæksprutteringene og svits 1 minut til.

 

Tilsæt tomater og persille og krydr med salt og peber.

 

Retten kan serveres enten varm eller kold.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Blæksprutter fås friske hos de fleste fiskehandlere. Denne enkle ret, som dufter af hav og saltvand, stammer fra Sydfrankrig. Server den som frokost- eller hovedret med et glas kold, tør hvidvin og spis flutes til.