Fiskeboller med karrysauce og skinke

8433

4 pers.

Danmark

 

400 g hakket fiskekød af torsk, kuller eller sej

2 æg

2 spsk. kartoffelmel

Salt og peber

1 fint revet løg

150g skinkestrimler

2 spsk. fint skåret dild

40g smør

2 tsk. karry

1 spsk. revet løg

30g mel

2 dl. suppe fra fiskebollerne

1-2 dl. piskefløde

 

Pisk fiskekød, æg, mel, salt, peber og løg grundigt med en elpisker. Tilsæt halvdelen af skinken samt dild. Rør godt og lad farsen hvile koldt i 30 min.

 

Form farsen til fiskeboller med en ske og lad dem simre l0-15 min. i letsaltet vand.

 

Svits karryen i smørret. Tilsæt løg og mel. Spæd med suppe og piskefløde, til saucen har en god konsistens.

 

Server med ris, og pynt med resten af skinkestrimlerne før servering.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Man skal nok lave ½-1 gang mere sauce.