Fiskefars med løg og rejesauce

5770

6-7 pers.

Danmark

 

900 g torskefilet, frisk eller frossen

4 æg

1½ dl. kaffefløde

3 spsk. fint hakket skalotteløg eller almindelige løg

1½ tsk. - lille top - kartoffelmel

Salt og peber

Evt. lidt safran

 

Rejesauce:

50 g smør

40 g. mel

2½ dl. fiskebouillon

3-4 spsk. tomatpuré

2 dl. hvidvin

2½ dl. kaffefløde

1 dl. piskefløde

Evt. 3 spsk. cognac eller citronsaft

300 g rejer

 

Fiskefarsen:

Fisken aftørres godt, den frosne skal være optøet og af tørret, inden den males gennem maskinen eller blendes. Heri piskes de sammenpiskede æg, kaffefløde, de finthakkede løg, kartoffelmel, salt og peber og lidt safran, hvis man har, ellers kan man for at få fiskefarsen lidt fin gul, komme ganske lidt gurkemeje i.

 

En rund form smøres, ca. 11½ L. og heri hældes fiskefarsen (man kan også anvende en lille aflang kageform). Farsen bager i vandbad i ca. 40 min. på nederste rille ved 175-200G. Prøv med en stegegaffel om farsen er gennembagt. Den tages ud, står et øjeblik i formen, inden den nemt vendes ud. Er det en randform, der anvendes, kan man komme lidt ekstra rejer i midten, og hertil små ærter og rejesauce.

 

Rejesauce:

Hertil smeltes smør og bager op med mel, og der spædes med fiskebouillon, tomatpuré og hvidvin, mens saucen koger godt igennem. Til sidst blandes piskefløden i, og saucen smages til med cognac eller citronsaft, salt og peber. Rejerne blandes i og varmes med. I stedet for ærter kan man servere spinat, hel eller let stuvet, og små kartofler. Der er mange muligheder, også hvis man vil have fiskefarsen til en hverdagsret.