Fiskefrikadeller med citron-ingefærsauce

9987

4 pers.

Danmark

 

600 g grov fiskefars fra fiskehandleren

2 forårsløg

1 bdt. purløg 

1 tsk. mild paprika

Salt og peber

Olie til stegning

 

Sauce:

2½ dl fiskebouillon

Saft af 1 citron

1 spsk. honning

2 cm frisk ingefær

1 dl piskefløde

1 tsk. majsstivelse

 

Tilbehør:

Kartofler og dampede forårsløg eller andre grøntsager

 

Rens forårsløgene, og snit dem i meget tynde ringe. Hak purløg. Vend begge dele i fiskefarsen sammen med krydderier. Steg frikadellerne gyldne og sprøde i lidt olie på panden.

 

Sauce:

Kom bouillon, citronsaft og honning i en lille gryde. Bring det i kog. Skræl ingefæren, og riv den fint. Kom den i saucen, og lad den småkoge 10 minutter. Pisk fløde og majsstivelse sammen, og kom det i.

 

Kog igen 5 minutter, og smag saucen til. Server fiskefrikadellerne med tilbehør og sauce.