Fiskefrikadeller med ingefær og rejer

1616

4 pers.

Danmark

 

600 g fiskefars

150 g dybfrosne rejer

1 tsk. ingefær

1 fed hvidløg

150 g vandkastanjer/1-2 stængler bladselleri

1 spsk. sherry

1 tsk. salt

¼ tsk. hvid peber

1 skive spegeskinke

1 æg

3-4 gulerødder

2-3 porrer

250 g champignons

Dild

1 citron

 

Skær rejerne igennem en gang og hak hvidløget fint. Hæld væden fra vandkastanjerne og skær dem i små terninger (stænglerne skal også skæres i små tern). Skinken skæres i små terninger.

 

Pisk ægget let sammen og rør farsen i. Tilsæt de øvrige ingredienser. Rør farsen godt og lad den stå koldt i ½ time.

 

Form frikadellerne med en ske og steg dem i let brunet smør på panden, 3-4 min. på hver side.

 

Serveres med dild, citron og ristede grønsager:

 

Skær gulerødder og porrer i 6-7 cm. lange stykker, derefter i tændstiks tynde strimler og skær champignons i kvarter. Svits gulerødder og porre i smør. Tilsæt champignons og steg til det hele er færdigt. Smag til med salt og peber og hæld 1-2 spsk. sherry/hvidvin ved.

 

Server omgående så grønsagerne bevarer sin sprødhed og farve.