Fiskefrikadeller med krydderurter og løgkompot

11756

4 pers.

Danmark

 

500 g mager fiskefars

1 fintsnittet porre eller en buket friske krydderurter, suppleret med to finthakkede skalotteløg

1 helt æg       

1 æggehvide

½ dl skummetmælk

Ca. 1 dl hvedemel

Havsalt og peber fra kværn

 

Løgkompot:

8 zittauerløg

Hvidvinseddike til sautering

1 bæger kvark 5+

Lige dele fiskesennep, taffelsennep og sød fransk sennep

Havsalt, peber fra kværn og en anelse rørsukker

 

Rør fiskefarsen godt med porre eller krydderurter og løg, æg, æggehvide, mælk og mel og form den til frikadeller. Steg dem ved svag varme på slip-let pande eller på bagepapir i ovnen i 20 minutter ved

200G.

 

Rens løgene og skær dem i skiver. Sauter dem uden fedtstof i slip-let sauterpanden og tilsæt lidt hvidvinseddike, når løgene bider i bunden, dvs. inden de har afgivet egen væde. Kog løgene ind med tilsætning af mere hvidvinseddike, til de er lysebrune. Afkøl.

 

Bland kvark og sennep og smag til med havsalt, peber og rørsukker. Vend de sauterede løg i blandingen.

 

Anret fiskefrikadellerne med løgkompotten, frisk salat og citronbåde.