Fiskefrikadeller med muskat og tomatsauce

3427

4 pers.

Danmark

 

1kg. filet af torsk

1 stort løg

2 æg

2 spsk. kartoffelmel

50g smør

2 spsk. mel

3 tsk. salt

1 tsk. hvid peber

1 knsp. revet muskat

2 dl. fløde

1 dl. mælk

 

Sauce:

5 flåede tomater

Smør

Paprika

1 tsk. sellerisalt

½ tsk. hvid peber

4 spsk. tomatpuré

¼ L. fløde

 

Torsken og løgene køres igennem kødhakkemaskinen to gange. De øvrige ting tilsættes og farsen røres til den er let og luftig. Farsen har godt af at hvile.

 

Frikadellerne steges i brusende smør på en varm pande og serveres med aspargeskartofler drysset med dild og grønne bønner.

 

De fem flåede tomater der er befriet for kerner skæres i små stykker og svits dem godt igennem i smør. Tilsmag med paprika, sellerisalt, peber, tomatpuré og fløde. Det hele varmes godt igennem uden at bulderkoge.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Kog noget vand i en kasserolle. Snit et kryds i toppen af tomaten og skær rosen ud. Dyp den i kogende vand og tæl langsomt til ti og læg tomaterne i koldt vand, så er skindet lige til at tage af.