Makrel med forårsløg og tomatsauce

6908

4 pers.

Danmark

 

4 makrelfileter á ca. 200g

1 spsk. friskpresset citronsaft

Salt og hvid peber

12 tomater

2 bundter forårsløg

2 fed hvidløg

1 bundt persille

1 spsk. olivenolie

Sukker

 

Skyl makrelfileterne i koldt vand og tør dem. Dryp citron over fileterne og krydr dem med salt og peber.

 

Skold tomaterne, læg dem i koldt vand og flå dem. Fjern stilkfæstet og skær tomaterne i tern.

 

Skyl forårsløgene og skiv dem tyndt. Pil hvidløgsfeddene og hak dem fint. Skyl persillen, tag bladene af kvistene og hak dem fint.

 

Opvarm olien i en sauterpande. Svits forårsløg og hvidløg til det er mørt. Tilsæt tomater og persille, men gem 1 spsk. persille til garnering. Smag til med salt, peber og et nip sukker. Bring det i kog, læg makrelfileterne ovenpå og dæk dem med lidt af tomatsaucen.

 

Dæk med låg og lad det simre i 15 min ved jævn varme. Drys med persille og server. Giv kogte kartofler til.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Man kan udmærket tilberede makrelfileterne i ovnen. Lav tomatsaucen og dæk bunden af et ovnfast fad med sauce. Læg makrelfileterne på og hæld resten af saucen over. Dæk med folie og steg i ovnen 15-20 min. ved 200G.